Milyen információkra van szükségem a zökkenőmentes esküvő fotózáshoz?

Az esküvői helyszínek, az esküvő menetrendje

Mindenképpen össze kell gyűjteni, hogy mikor hol leszünk és mettől meddig mit tervezünk. Az a kérésem, hogy tervezzétek meg az esküvő menetét. Ha lesz esküvőszervezőtök, akkor kérjétek el tőle a menetrendet. Egy ilyen menetrend segítségével jól kiszámítható, hogy az utazási időt is levonva mennyi időnk marad a fotózásra a helyszínen. Minél több időnk van, annál jobb képeket tudnunk készíteni. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy a jó fotók “lelke” az idő. Ez a kreatív fotózásra főleg igaz, hiszen ott tudunk mindenféle fotós bravúrt bevetni a különleges fotók elkészítéséhez.

Tipp: Ha igazán extra képeket szeretnétek, akkor én azt javasolom, hogy egy másik napon látogassunk el a kreatív fotózási helyszínekre. 

Miről szeretnétek emlékeket, fotókat?

Biztos vagyok benne, hogy van elképzelésetek arról, hogy miről és főleg kivel szeretnétek mindenképpen fotókat. Ezt ha egy lista formájában megkapom, akkor az esküvőtök napján úgy alakítom a dolgokat, hogy ezek a fényképek mindenképpen elkészüljenek. Természetesen ami jó fotótéma, azt mindenféle lista és kérdés nélkül lefotózom. Ajánlom figyelmetekbe az Esküvői fotózás kisokos című bejegyzésemet. Ott részletesen írok a fotózható témákról. 

Fotós és videós kollégák lesznek-e az esküvőn?

Ha más fotós vagy videós szolgáltatót is rendeltetek az esküvőtök napjára, akkor elkérném tőletek az elérhetőségüket, mert egy előzetes egyeztetés mindenképpen hasznos lehet velük. Érdemes tájékozódnom arról, hogy ők mivel készülnek és az hogyan befolyásolja a közös munkát. 

Ceremóniamester, vőfély

Az egyik legfontosabb segítség az esküvő lebonyolítása során. Valójában én is szeretem a segítségüket igénybe venni, mert így sokkal könnyebb a vendégsereget irányítani. A csoportképek készítésénél nagyon nagy segítség a számomra. Ha pedig valamilyen tervszerű esemény közeleg, akkor egy biccentéssel tud nekem jelezni, ha szükséges. Ez nekem is jó, illetve a képek közül nem fog hiányozni egy mozzanat sem.